fbpx

i At bo til leje

Forsikring når man bor i lejlighed

Man bør have en forsikring, når man bor i lejlighed

Vi anbefaler, at man har en indbo forsikring når man bor i lejlighed. Der kan jo opstå skader som er både store og dyre at udbedre – og som din forsikring kunne dække for dig.

Indboforsikringen bør være basis i enhver husstand – og et lejemål – og dækker husstandens ejendele. Det er indboforsikringen, der giver dig erstatning for ejendele, der bliver stjålet fra din aflåste bolig eller under røveri. Du får også erstattet ejendele, der bliver beskadiget ved brand, hærværk eller vandskade. Man bør altid have en forsikring når man bor i lejlighed.

Indboforsikring

En indboforsikring med glas/kumme og el-skade dækning er at foretrække. Det kan være, at du allerede har en indboforsikring, men vi opfordrer dig til at kontakte dit forsikringsselskab for at undersøge om din aktuelle forsikringsdækning er tilstrækkelig.

Ejendommens forsikring dækker udlejerens erstatningsansvar over for tredjemand og for visse skader på bygninger.
Ejendommens forsikring dækker således for skader på ejendommen i forbindelse med brand, vand, storm, kortslutning i el-installationerne, bygningsskader ved indbrud m.m.

 

Dit private indbo

Selvom ejendommens forsikring dækker for skader efter brand, vand, storm og kortslutning, skal du være opmærksom på, at denne forsikring ikke dækker skader på dit private indbo.
Det er din indbo forsikring der skal dække her.

Et eksempel: Lad os antage, at en radiator i lejligheden ovenover bliver utæt, at din lejligheds loft og en væg bliver beskadiget, og at din sofa bliver ødelagt af det nedsivende vand. Ejendommens forsikring vil dække reparation af loft og væg. Din egen indboforsikring vil erstatte din ødelagte sofa. Hvis du ikke har en forsikring, må du selv bære tabet af den ødelagte sofa.

Derfor er det altid godt, at have styr på sin indboforsikring som i øvrigt også kan dække mange andre ting. Ved du ikke, hvordan du tegner en indbo forsikring, så kan Christianshus Lejeboliger anbefale dig at tage et kig på denne side https://www.raadtilpenge.dk/Gode-raad/Forsikring/Indboforsikring

 

Læs i øvrigt mere om hvordan udlejning foregår hos Christianshus Lejeboliger Sådan foregår udlejningen

Del indlæg 96 30 25 24 Kontakt os Udskriv indlæg
Tidligere indlægHusdyr i lejemålet
Næste indlægOpsigelse af lejemål